In mijn coaching richt ik mij op de betekenis die jij wilt geven aan je leven. Ik stimuleer daarbij jouw zelfoplossend vermogen, weerbaarheid en regie. Dit helpt je om meer tot je recht te komen en vergroot jouw vertrouwen om moeilijke situaties zelfstandig het hoofd te kunnen bieden.


Aanpak en werkwijze

Ik ga uit van het waardevolle in ieder mens. Jij bent uniek en van betekenis! De worsteling of het probleem waar je mee rondloopt is eigenlijk iets dat aandacht vraagt en juist groei kan betekenen. Je bent eerder in je leven wellicht te kort gedaan of afgewezen, of iemand heeft je het gevoel gegeven dat je niet goed genoeg bent. Door deze pijn en de bijbehorende angst onder ogen te zien, creëer je bewustwording van je eigenlijke verlangen, wat leidt tot meer acceptatie van jezelf als mens. Deze acceptatie biedt ruimte voor verandering en voor nieuw en liefdevol gedrag.

Mijn coaching heeft diepgang. Ik hanteer een geïntegreerde aanpak waarbij ik me richt op jouw hele mens-zijn. De verschillende technieken die ik gebruik zijn dynamisch en ervaringsgericht: je gedachten, gevoelens en lichaam worden in beweging gezet. We voeren niet alleen gesprekken in de stoel, maar gaan vooral actief aan de slag door letterlijk stappen te zetten in de ruimte en ervaringgericht te groeien. Tussen de sessies door werk je in jouw eigen omgeving verder aan jouw ontwikkeling, zodat het een betekenisvol traject wordt.


Traject en kosten

Een coachtraject bestaat in eerste instantie uit 6 sessies. Het eerste gesprek is een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek; dit biedt jou en mij ruimte om te bepalen in hoeverre we vertrouwen hebben om het vervolgtraject samen aan te gaan.
Daarna gaan we de diepte in en zoeken we naar het eigenlijke achterliggende probleem, en formuleren een doel voor jouw coachtraject. We verkennen dit doel door jouw persoonlijkheid en mens-zijn verder in beeld te brengen en inzicht te creëren in belemmeringen en worstelingen, maar ook in wensen en kwaliteiten.
Vervolgens werken we toekomstgericht aan jouw doel en het bijpassende nieuwe gedrag. Ten slotte schenken we aandacht aan de daadwerkelijk verankering van jouw nieuwe gedrag in je dagelijkse leven, zodat de verandering echt betekenis krijgt.

Een traject van 6 sessies van een uur tot anderhalf uur kost EUR 895,- voor zakelijke personen (bijv via jouw werkgever of eigen bedrijf); voor particulieren geldt een gereduceerd tarief van EUR 595,-. De tarieven zijn vrijgesteld van BTW en exclusief eventuele kosten voor de huur van een gespreksruimte. Schrikt dit tarief je af? Laat dat je er niet van weerhouden om een gratis intakegesprek aan te vragen; we kunnen dan bespreken wat mogelijk is.

Uiteraard kun je mij ook benaderen voor losse coachgesprekken.


Kwaliteit en gedragscode

Ik ben universitair opgeleid psycholoog en gediplomeerd professioneel coach. Als coach ben ik aangesloten bij NOBCO. Alle NOBCO-coaches volgen de Internationale Ethische Code (IEC) en het klachtenreglement. Doordat ik de Internationale Ethische Code volg, weet je wat je van mij kan verwachten. Het klachtenreglement geeft jou de garantie dat er serieus en objectief naar jouw klachten wordt gekeken, mochten we ergens samen niet uitkomen. Dit laatste is overigens nog nooit voorgekomen, ik ga immers voor een betekenisvol traject voor jou!